Truly Beloved PDF Free Download

admin 10/11/2021

Beloved: free download. On-line books store on Z-Library Z-Library. Download books for free. Download and Read online Beloved, ebooks in PDF, epub, Tuebl Mobi, Kindle Book. Get Free Beloved Textbook and unlimited access to our library by created an account. Fast Download speed and ads Free! Download Truly eBook for free in PDF or ePub format also read online. Truly Beloved (True Gentlemen Book 11) Kindle Edition by Grace Burrowes (Author) › Visit Amazon. Enter your mobile number or email address below and we'll send you a link to download the free Kindle App. Then you can start reading Kindle books on your smartphone, tablet, or computer - no Kindle device required. The Beloved download free mp3.

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 4 A Truly Beautiful Mind with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these A Truly Beautiful Mind Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 4 A Truly Beautiful Mind with Answers

Question 1.
How many son(s) did Albert have with Mileva?
(a) 3
(b) 2
(c) 4
(d) 1

Answer

Answer: (b) 2

Question 2.
When did the Nazis come to power in Germany?
(a) 1943
(b) 1930
(c) 1931
(d) 1933

Answer

Answer: (d) 1933

Question 3.
The atomic explosion at Hiroshima and Nagasaki occurred in the year of
(a) 1930
(b) 1935
(c) 1940
(d) 1945

Answer

Answer: (d) 1945

Question 4.
What was the name of the American President to whom Einstein wrote a letter to?
(a) George W Bush
(b) Nelson Mandela
(c) Barack Obama
(d) Franklin D Roosevelt

Answer

Answer: (d) Franklin D Roosevelt

Question 5.
When did Einstein publish his General Theory of Relativity?
(a) 1919
(b) 1918
(c) 1915
(d) 1920

AnswerFree

Answer: (c) 1915

Question 6.
When did Einstein get divorced?
(a) 1911
(b) 1919
(c) 1905
(d) 1903

Answer

Answer: (b) 1919

Question 7.
Mileva was _____ years older than Albert
(a) 3 years
(b) 4 years
(c) 2 years
(d) 5 years

Answer

Answer: (a) 3 years

Question 8.
What was the famous formula that Einstein developed?
(a) F= ma
(b) E=mc2
(c) M1v1=m2v2
(d) None of the above

Answer

Answer: (b)E=mc2

Question 9.
Jokingly Albert’s desk drawer at the office was termed as
(a) Bureau of relativity
(b) Bureau of motion physics
(c) Bureau of theoretical physics
(d) Bureau of quantum physics

Answer

Answer: (c) Bureau of theoretical physics

Question 10.
In which year did Albert get a job as a technical expert?
(a) 1902
(b) 1900
(c) 1901
(d) 1905

Answer

Answer: (a) 1902

Question 11.
Approximately at what age did Einstein turn out to be a graduate?
(a) 20
(b) 18
(c) 22
(d) 21

Answer

Beloved Book Online Pdf

Answer: (d) 21

Question 12.
Einstein’s letter to his beloved had a mixture of
(a) Science and tenderness
(b) Science and vision
(c) Love and tenderness
(d) Science and technology

Answer

Answer: (a) Science and tenderness

Question 13.
This woman fellow student was from
(a) Algeria
(b) Serbia
(c) France
(d) Italy

Answer

Answer: (b) Serbia

Question 14.
What was the name of the fellow student on whom Albert developed special interest?
(a) Sussane Maric
(b) Mileva Maric
(c) Gloria Maric
(d) Serena Maric

Answer

Answer: (b) Mileva Maric

Question 15.
Einstein decided to study at a university in
(a) Milan
(b) Munich
(c) Zurich
(d) Ulm

Answer

Answer: (c) Zurich

Question 16.
Which destruction is referred in the lesson?
(a) destruction of inventions
(b) destruction by authoritarians
(c) destruction caused by the atom bombs at Hiroshima and Nagasaki
(d) none

Answer

Answer: (c) destruction caused by the atom bombs at Hiroshima and Nagasaki

Question 17.
When was Einstein awarded with the Nobel prize?
(a) 1938
(b) 1956
(c) 1945
(d) in 1921 for his contributions to Physics

Answer

Answer: (d) in 1921 for his contributions to Physics

Question 18.
Before securing a job what did Einstein do and which theory did he give to the world?
(a) sat at home
(b) worked
(c) as a teaching assistant and gave private lessons. He gave the theory of mass and energy.
played violin
(d) none

Answer

Answer: (b) worked

Question 19.
At what age did Einstein do his graduation?
(a) at 21 years of age
(b) at 22 years of age
(c) at 23 years of age
(d) at 24 years of age

Answer

Answer: (a) at 21 years of age

Question 20.
With whom did Einstein fall in love?
(a) a girl from Munich
(b) Mileva Maric
(c) a girl from German
(d) none

Answer

Answer: (b) Mileva Maric

Question 21.
What did Einstein call Mileva Maric?
(a) Clever Creature
(b) a gentleman
(c) a dumbo
(d) a good man

Answer

Answer: (a) Clever Creature

Question 22.
In which subjects was Einstein gifted and intereted?
(a) English and History
(b) Mathematics and Physics
(c) Mathematics and Biology
(d) Physics and English

Answer

Answer: (b) Mathematics and Physics

Question 23.
Where did Einstein wish to continue his study?
(a) German
(b) Munich
(c) in German-speaking Switzerland
(d) none

Answer

Answer: (c) in German-speaking Switzerland

Question 24.
Why did Einstein leave the school?
(a) for good
(b) he had clash with the teachers
(c) he didn’t like discipline and order in the school
(d) All

Answer

Answer: (d) All

Question 25.
When did Einstein begin to learn playing the violin?
(a) at the age of seven
(b) at the age of eight
(c) at the age of nine
(d) at the age of six

Answer

Answer: (d) at the age of six

Question 26.
What did Einstein love to play with?
(a) toys
(b) alone with mechanical toys
(c) friends
(d) none

Truly Beloved Pdf Free Download Free

Answer

Answer: (b) alone with mechanical toys

Question 27.
By what age did Einstein not learn to speak?
(a) three and half years
(b) four and half years
(c) five and half years
(d) two and half years

Answer

Truly Beloved Pdf free download. software

Answer: (d) two and half years

Question 28.
What did Albert’s mother think of him?
(a) he was a born genius
(b) he is intelligent
(c) he will rule the world
(d) Albert was a freak

Answer

Answer: (d) Albert was a freak

Question 29.
When was Einstein born?
(a) on 14 March, 1879
(b) on 10 March 1878
(c) on 14 March 1877
(d) on 14 March, 1875

Answer

Answer: (a) on 14 March, 1879

Question 30.
Whose genius still reigns after 50 years of his death?
(a) M.K. Gandhi
(b) Nehru
(c) Stephen
(d) Einstein

Truly Beloved Pdf free. download full

Answer

Beloved Full Pdf

Answer: (d) Einstein

Beloved Online Pdf

We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 4 A Truly Beautiful Mind with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English A Truly Beautiful Mind MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.